Geschiedenis

Vaders bedrijf een zaak in ook kachels en schouwen gevestigd op de lisserdijk in Lisserbroek. Menig klant is er wel geweest om er wat te kopen of te repareren en vervolgens er een bakkie te doen. Klanten werden vaste klanten. Mond op mond was de reclame. De winkel was slechts alleen open op donderdagavond en zaterdag. Een eenmanszaak met aanverwanten en ook vrijwilligers. Zijn vrouw hield de zaak schoon en buurman Jan regelde de koffie. De bakker was om de hoek voor lekkernij. Loodgieters, timmermannen, taxichauffeurs,bakkers, boeren, piloten, juweliers, aannemers, visboeren allemaal klanten. Zes dagen per week werken was normaal en s’avonds de klanten bezoeken en het papierwerk.

De zoon werkte op zaterdag door kachels op te knappen en schoorstenen te vegen. Later werd hij ook ingezet op donderdagavond in de winkel als pa was verhindert of dubbele afspraken had staan. De zoon werkt voor een kachelzaak in Haarlem waar hij meer leert en zelfs certificaten behaald. Schoorstenen en gashaarden werd als een leuke hobby beschouwt.

Vader en zoon besluiten samen een VOF op te zetten in 2007. Deze VOF was goed voor 3 jaar samen.
Beide partijen hadden toch verschillende leeftijden en andere meningen.

De zoon ging werken bij een haardenzaak in Vogelenzang en later toch weer terug naar Haarlem. De vader wordt ouder en passeert de 65. Hij gaat met pensioen maar wil niet echt. Het winkelpand wordt verkocht.

In de toekomst worden er 2 nieuwe huizen op gebouwd. Buren klagen we gaan de gezelligheid wel missen. Bestaande klanten vragen zich af waar moeten we nu heen. Waar kan je kopen waar service ook centraal staat?

Misschien naar HSB!                                         Richard van Mastrigt

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.